Arrangement: Ytringsfrihed og censur i Østafrika - Onsdag d. 5. oktober kl. 16.30 – 18:00 - København

 

Ytringsfrihed og censur i Østafrika

Hvordan påvirker politikkerne i Østafrika ytringsfriheden?

Dansk PENs Afrika-netværk inviterer til møde om ytringsfrihed og censur i Østafrika. Kom og hør Qaali Schmidt fortælle om sine rejser til Kenya, Uganda, Ethiopien, Somalia og Zanzibar og om sine møder med FN-medarbejdere, somaliske regeringsrepræsentanter og forretningsfolk. 

Menneskerettigheder og retten til at kunne tale frit er essentielt for mennesker, men ytringsfriheden er ofte udfordret i Afrika grundet landenes politiske og kulturelle historie”, siger Qaali Schmidt. 

Qaali Schmidt er forfatter og oversætter. Hun er uddannet cand. soc. (samfundsvidenskab) fra Aalborg Universitet.  

Qaali debuterede som forfatter i 2008 og har skrevet to fagbøger og en børnebog,  og hun er medforfatter på flere bøger. Desuden har Qaali  skrevet en novellesamling, flere monologer og et teaterstykke. Qaali vil gerne skrive flere børnebøger. 

Arrangør:
Dansk PEN-Afrika. Du behøver ikke at være medlem af Dansk PEN for at deltage, men tilmelding er nødvendig til Jørgen Chr. Wind Nielsen, wind.nielsen@webspeed.dk eller sms 3118 4541, eller til Dansk PEN, pen@pen.dk. 

 


Hvor:
Salonen, Østerbrogade 222, 2100 Kbh. Ø. Tæt på Svanemøllen S-station.

Salonens hjemmeside/.  

Hvornår:
Onsdag d. 5. oktober kl. 16.30 – 18:00

Hvordan:
Gratis adgang, tilmelding er nødvendig .

 

En eftermiddag om afrikansk litteratur og arbejdet med at fastholde en dialog med forfulgte skribenter og forlæggere på det afrikanske kontinent. Forfatter Qaali Schmidt-Sørensen vil fortælle om sit eget forfatterskab og engagement i Østafrika. 


Dansk PEN Afrika blev stiftet den 24. august 2022.
PEN Afrika stiftelse.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

UNESCO World Book Capital 2024

Kurdish Linguistic Rights in the Courtroom Report 2023

TLRC Update #3/2023