PEN INTERNATIONALS kongres 2020

 

PEN INTERNATIONALS  kongres nr, 86 blev holdt i dagene fra den 2.-6. november 2020. For første gang helt og fuldt digitalt. 

PEN INTERNATIONALS præsident Jennifer Clement holdt åbningstalen. Den kan ses og høres her/.  

Nogle paneldebatter var åbne for offentligheden: Who Speaks for Whom?, og Freedom of Expression in Times of Pandemic. De kan ses og høres her:

Who Writes for Whom? 

Freedom of Expression in Times of Pandemic



Kongressen foretog en række valg: 

Vores egen Jens Lohmann (Dansk PEN) blev valgt til PEN Internationals Vice-President for hans indsats for litteratur. At være vicepræsident er en ærestitel, og der er derfor nærmere tale om en hædersbevisning end om et valg. 

Og vores egen Niels Barfoed modtog hædersbevisningen i 2007, idet han blev valgt til vicepræsident for PEN International på kongressen i Senegal. 

Eric Lax (PEN America og PEN Canada) blev genvalgt som kasserer for en 3-årig periode. 

David Francis (PEN America) og Iman Humaydan (PEN Lebanon) blev begge genvalgt til PEN Internationals Board, begge også for en 3-årig periode. 

Urtzi Urrutikoetxea (Basque PEN) blev valgt til Chair of the Translation and Linguistic Rights Committee for en 3-årig periode. Vores egen Jørgen Chr. Wind Nielsen repræsenterer Dansk PEN i denne komité. 

Milagros Socorro (PEN Venezuela) blev valgt til medlem af Search Committee for en 2-årig periode. Search Committee søger efter aktive PEN-medlemmer, der har gode kandidatprofiler i en international organisationssammenhæng. Normalt udskiftes alle komitémedlemmerne på én gang. Næste gang er i 2022. 

Nye centre

PEN Ecuador, PEN Greece og PEN Chiapas Multicultural blev godkendt som medlemmer af PEN International. 

Resolutioner

 Kongressen vedtog 2 resolutioner. Den første fokuserer på konsekvenserne af COVID-19 i relation til (indskrænkninger i) ytringsfrihed verden over. Den anden resolution fokuserer på den systematiske undertrykkelse af forfattere i Kina. 

Resolutionerne kan læses her: 

PEN Resolution on Freedom of Expression in the Time of COVID-19

PEN Resolution on China


 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

UNESCO World Book Capital 2024

Kurdish Linguistic Rights in the Courtroom Report 2023

TLRC Update #3/2023